Cuvinte Libere. VOCI „DE DREAPTA” DESPRE… INSURECȚIILE RATATE ALE OPOZIȚIEI

Se întâmplă, în sfârșit, ca niște autentici și severi critici ai coaliției guvernamentale, și mai cu seamă ai PSD-ului, personalizat și identificat cu numele lui Liviu Dragnea, să așterne niște fraze pe care nu le aștepți nici măcar de la comunicatoriii partidului majoritar, atât de sublimi că lipsesc cu desăvârșire!
Dar ca să nu lungim vorba… Iată, mai întâi ceva de la doamna Renate Weber, care răspunde unor îndoieli ale cunoscutei jurnaliste Mihaela Miroiu vizavi de unele poziționări ale proaspetei excluse din PNL :
„Cred sincer că cel mai mare rău produs României în ultimii ani a fost ingerința perversă, nedemocratică, cu consecințe pe care abia urmează să le vedem, a Serviciului Român de Informații, în actul de justiție, atât in faza investigațiilor penale efectuate de procurori, cât si în cea de judecată. Protocoalele de colaborare dintre SRI și Parchetul General, Înalta Curte de Casație si Justiție, Consiliul Superior al Magistraturii ne demonstrează o realitate în care actul de justiție a fost pervertit pentru a sluji unor scopuri politice, la comanda unui serviciu de informații. Asta este gândire si acțiune securistă 100%. Câteva exemple: “lotul Bîrsan” – 4 judecatori de la ICCJ, achitati după 7 ani, Dan Radu Rușanu, președinte ASF, achitat, Ludovic Orban, candidat la Primaria Capitalei, achitat, Călin Popescu Tăriceanu, președinte ALDE si președintele Senatului, achitat, Victor Ponta prim-ministru achitat, Tiberiu Nițu, procuror-general, obligat sa demisioneze, dosar clasat, Toni Greblă, judecător la Curtea Constituționala, achitat etc. Nu există nici un alt stat membru al UE în care așa ceva să se fi întâmplat. In loc ca aceste dezvăluiri să fi condus la demisii, demiteri ale celor care au semnat, la scoaterea lor din justiție, din SRI si din viața politică, la noi se creează în fiecare zi alte scandaluri pentru a acoperi hidoasele protocoale. Plângerea penală a lui Ludovic Orban împotriva prim-ministrului Dăncilă pentru trădare este dovada unui astfel de mod de gândire (faptul ca a fost el însuși victimă nu e o contradicție, dimpotrivă)”.
Recunoscută antipesedistă și autoritară dar probă voce a Dreptei, Alina Mungiu-Pipidi spune, între altele: „S-a mai petrecut o încercare de insurecție – a cîta, din ultimele douăsprezece luni? – și iar nu s-a reușit să fie dată jos coaliția de guvernare. Mi-e și jenă să mai repet ce spun de un an despre stupiditatea acestei agresivități prost plasate, care nu avansează pe nimeni și nimic. Poporul s-a prins și el, și stă la meci sau la mall mai degrabă decît să vină la Parlament să dea guvernul jos. Afacerea nici nu e rea pentru popor, că între timp și cu minimă activitate îi crește punctul de pensie și diverse salarii. Agitația și prostia sunt așa de mari că nu avem timp să vorbim despre ce chiar a făcut PSD, de exemplu ridicarea enormă a salariilor la medici. E de necrezut aproape, și o mare ocazie de a relansa sănătatea, care de altfel nu stă așa prost cum spun alarmiștii, numai că nu ai cu cine vorbi, nu poți întrerupe pe nimeni din războiul civil ca să discuți ceva serios…Dar pe scurt și lăsînd la o parte cele bune și cele rele ale PSD, nu are cum să treacă moțiunea unora care nu au prim- ministru, nu au trei idei articulate despre ce vor face la guvernare (care e ideea de bază cu agricultura a lui Cioloș, care a fost comisar cu agricultura, o știe cineva? Sau a lui Turcan cu educația, sau a lui Dan Barna cu fondurile europene, specialitatea lui, pentru care l-am recomandat în guvernul Cioloș?), și de ce nu au un site cu guvernul alternativ, cu meritele și ideile lor, cu modelarea primelor o sută de zile cu ei la putere (ce Dumnezeu, și acum 20 de ani ne-a dus mintea să facem asta) să vadă lumea cine vine dacă dă jos PSD și ce face. Numai Năsui și Stancu-Viziteu de la USR au ceva program, ei apără SRI de „dușmanii săi” și serviciile secrete de o lege nouă, ca să îi cităm exact, și asta chiar în comisia de supraveghere a SRI de către puterea civilă (dar sigur că nu se pune dacă cineva nu e civil). Noroc cu Măgureanu și Medar că ne-au lăsat o legislație grozavă, ca să o apere pe baricade partidul anti-sistem al societății civile”.
Alt… apostol al Dreptei, Cristian Pârvulescu afirma că:”moțiunea de cenzură a dat un „balon de oxigen” majorității PSD-ALDE, șubrezind însă si mai tare poziția președintelui Iohannis, și asta deoarece nu s-a negociat cu inteligență politică și nu s-au făcut ofertele care ar fi putut să aducă voturile necesare demiterii Guvernului Dăncilă…Nu știu dacă „s-a greșit”. Când vorbim despre greșeală, vorbim despre o intenție reală de răsturnare a Guvernului, or totul arată că mai degraba moțiunea de cenzură a fost lansată pentru a da un balon de oxigen unei majorități care era fragilizată de decizia Înaltei Curți in prima instanță de a-l condamna pe Liviu Dragnea la 3 ani si 6 luni de închisoare în scandalul legat de angajările fictive la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman”. Și continuă Pârvulescu: „Lansarea procedurii, cu o zi înaintea sentinței, a fost o eroare. Dar puteau să își retragă moțiunea de cenzură, în condițiile în care nu aveau voturi suficiente! Așa, s-a dat posibilitatea UDMR sa ridiculizeze PNL și majorității să fie legitimată de incapacitatea Opoziției.De la început șansele moțiunii erau reduse, aritmetica are regulile ei. Pentru a depăși aritmetica, era nevoie de foarte multă inteligență politică. Or, din nefericire pentru PNL si din fericire pentru PSD, Ludovic Orban nu a făcut decât să împiedice orice relație cu parlamentarii nemulțumiți din PSD si ALDE”.
Din păcate pentru ea, coaliția de guvernare nu are oameni de asemenea calibru politic pentru a-și face singură atât de temeinice pledoarii pentru guvernarea sa! Din păcate, pentru prea mulți naivi, asemenea cuvinte nu ajung din urechi sau din fața ochilor în creierii lor. Ajung doar papagalismele unor Lucian Mândruță, Mălin Bot, Dan Tăpălagă, Moise Guran și alți… maneliști. Că maneliști sunt ăștia! Comparativ cu prim-soliștii de operă politologică din care am reprodus aceste citate.
NICOLAE STANCIU

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: