Cronica sentimentală. Corvinul ca Germania: 2-1 după 0-1!

Mi-e aproape imposibil să evit numele Corvinul când trebuie să vorbesc despre echipa și fotbalul din Hunedoara! Mi-e la fel de greu să cred că urmașa Corvinului, această mică C.S. Hunedoara a întors dezamăgirea de săptămâna trecută într-o mare bucurie! Iar vestea am aflat-o în timp ce Germania se chinuia, într-un asediu fără sfârșit, să întoarcă rezultatul ei din primul meci la CM, cu Mexic, precum și cel de sâmbătă, în care era condusă de Suedia! Până la urmă a reușit. Ca o campioană ce este și nu se știe dacă va mai fi sau nu… Că așa e cu nemții ăștia : te poți aștepta la orice de la ei!
Echipa asta a Hunedoarei, căreia am să-i zic de-acum „Dor de Corvinul”, ca să nu mă aflu în situație de ilegalitate. În raport cu niște afaceriști care dețin, nu foarte legal, drepturile asupra numelui propriu al echipei lui Klein, Petcu, Andone, Gabor, Nicșa, Dubinciuc- ultimul împreună cu Stroia, singurii prezenți și la această aspirantă la gloria trecută… Nu am date despre evoluția hunedorenilor la Lupac în returul barajului de promovare. Dar vreau să cred că au jucat ca Germania: acum ori niciodată! Și mai vreau să cred că jucătorul pe care l-am remarcat în partida de la Hunedoara, singurul care a fost în situații de a salva acel 0-1 cu un gol de egalare, Flavius Iacob, a fost la fel de bun și la Lupac.
La finalul acestor rânduri despre capătul de jos al scării pe care mi-o imaginez pe… „Dor de Corvinul” urcând spre anii 80, un gând bun și lui Mircea Alic, antrenorul. Care de data asta a pregătit și condus echipa la nivelul importanței meciului! Și tatălui său…
Nicolae Stanciu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: