Cuvinte Libere.IEȘIREA ÎN STRADĂ. Act voluntar și manipulare

Încerc, din capul locului, să fiu clar înțeles. Nu acuz, nu scuz ieșirea în stradă! Înțeleg că suntem contemporanii, unii chiar practicanți ai ieșirii în stradă ca manifestare a unor sentimente. Sau nemulțumiri. Sigur, una e ieșirea și încercarea de ocupare a străzii de către escadroanele de presiune care însoțesc deplasările pe Mapamond a G8, grupul economic și politic al celor opt state cele mai dezvoltate. Și alta întrunirile săptămânale ale „Premianților fără premii”, din Deva. De pildă… La fel de sigur e că, populație cu un dezvoltat instinct mimetic fiind, românii și-au însușit rapid spiritul, manierele, comportamentul grupurilor de presiune amintite în relația cu G8. Și, îmbrăcând după necesitate, ca să nu zic la comandă politică, haina ecologistă, anti-cianură, anti-gaze de șist, ori flamura libertății, anti-guvernamentală, anti-partide, anti-comunistă, anti-dictatorială, dar prin care se încurajează forme ditatoriale, grupurile așa-zis ecologiste, la fel de mobile pe teritoriul românesc, practică un terorism sub acoperire. Altfel nu se explică de ce, de pildă, niciun escadron ecologioc „profesional” nu a însoțit, nu a participat, nu a sprijinit niciodată grupul restrâns dar sincer al apărtorilor pădurilor, al luptătorilor împotriva ditrugerii pădurilor care manifestă, duminică de duminică, la statuia Regelui Decebal, în Deva!
Unde sunt „verzii” invocați, evocați și iubiți când s-au tăiat câțiva copaci din incinta Catedralei Episcopale, pentru a fi pus în valoare, scos la vedere edificiul?! Dar „verzii” sunt indiferenți la tăierile din Retezat, chiar din Rezervație. Ba, mai nou chiar și din unicul Arboretum de la Simmeria! Iar absența lor e suplinită doar de minusculul grup al lui Nicu Hada, Alexandru Cristian Sztrîmbely, Marius Tătar, Evelin Dumitru, Ovidiu Manoilescu și… Nebăgat în seamă. Nici de trecători, nici de presa locală!
Ecologiștii migranți nu au primit comanda să iasă în stradă??? Pe semne că DA! Pe semne, interesele pentru tăierea pădurilor este mult mai mare. Iar nepoții acestor purtători de interese vor trăi în… deșertul numit România. Oprește-i, Doamne!
Nicolae Stanciu

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: