Cronica sentimentală. Întru nemurirea lui Mișa Klein!

Astăzi, 2 februarie, se împlinesc 23 ani de când inima călită din cel mai nobil oţel de Hunedoara, inima lui Michael Klein a încetat să mai bată! Departe de Ţară, în Germania, la Uerdingen, în timpul unui antrenament obişnuit al echipei Bayer, sub privirea năucită a colegilor săi, a antrenorului Friedhelm Funkel, care, după groaznica întâmplare, a declarat: „Ne-am întors recent din cantonamentul desfăşurat în Portugalia, unde Klein a lăsat o impresie extraordinar de bună. A fost foarte eficient, iar dispariţia lui ne şochează pe toţi. Era un tip extraordinar”.
Născut la 10 octombrie 1959, la Amnaş-Sibiu, Mişa a fost luat de Mircea Pătraşcu din curtea unei şcoli din Hunedoara şi dus la Corvinul, dat pe mâinile şlefuitorului de diamante hunedorene, Mitică Pătraşcu. A jucat de 90 de ori sub Tricolorul Românesc, timp de un deceniu (între 11 noiembrie 1981 şi 13 noiembrie 1991, debut şi sfârşit internaţional cu Elveţia).
În 1989, când a plecat de la Hunedoara, s-a căsătorit cu doamna Adriana, iar când a închis ochii, fiica lui, Michaela-Dominique avea un an şi opt luni. Și-n ochii larg deschiși ce nu înțelegeau de ce e poza tatălui său cu dungă neagră pe un colț, străluceau două diamante…Iar azi,o tânără frumoasă studiază regia de film la Munchen și e chitită să onoreze amintirea ilustrului său tată.
Dumnezeu să-l odihnească pe cel care a fost cel mai mare jucător din fotbalul hunedorean, din toată existenţa fotbalului din această parte a Ţării!
Presa timpului consemna tragicul eveniment cu sinceră consternare, nemărginită durere, Mişa fiind regretat şi plâns de două ţări: România şi Germania.
„ O forţă dezlănţuită a naturii, un om în afara parametrilor convenţionali” – aşa a trăit, aşa a şi dispărut, spunea atunci profesorul Ion V. Ionescu. Iar lacrimile unui oraș întreg l-au însoțit până la mormânt…
Vă rog, iubitori ai fotbalului, nu vă refuzați o lacrimă în colțul ochiului, în săptămâna neagră a fiecărui început de februarie din 1993 încoace; lăsați lacrima să lumineze nemurirea unui mare sportiv!
NICOLAE STANCIU

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: