Cuvinte Libere. Rugăciunile primei zile de ianuarie…

Doamne, fă cumva ca Poporul meu, Națiunea asta cât a mai rămas așa, Națiune, Țara mea să arate ca…Wiener Musikverein în fiecare zi de 1 Ianuarie, de 75 de ani încoace!
Fă cumva, Doamne, ca Parlamentul, Guvernul, Statul, Biserica și Armata, partidele să fie stăpâne pe meseriile,pe răspunderile lor precum instrumentiștii formidabilei orchestre „de stat”. Iar dirijorul de la Cotroceni să semene mai mult cu dirijorul de azi al Concertului de Anul Nou! Aflat pentru a treia oară la pupitrul orchestrei Filarmonicii din Viena, Mariss Jansons, letonul din Austria, este discipol demn, și-n gestică și-n mânuirea baghetei, al unicului Herbert von Karajan. Iar noi, păcătoșii de români, care nu învățăm nimic de 2000 de ani, să putem arăta macar precum plătitorii de bilete ieftine din sala aceea, ea însăși unicat în materie.
Fă cumva, Doamne, ca și Dunărea, fluviul nostru fondator, precum Carpații și Marea Neagră,să curgă pe malul românesc ca-n Austria! Fără să aducă durere și lacrimi, că nu am învățat nimic de la ceilalți riverani pe care-i dezmierdă bătrâna apă cu izvoare nemțești și vărsare, ca o vărsătură, românească!
Fă cumva,Doamne, ca și balerinele televizate de pe Dâmbovița să priceapă că baletul e o artă. Că a baleta nu e totuna cu a te dezbrăca și a undui provocator din fese și din țâțe, nici alea naturale… Că femeile sunt frumoase mai ales îmbracate, iar genunchiul un pic surâzător de sub fustă este mai ademenitor decât o dezbrăcată complet de la Wow… bordel, sau așa ceva, ori de la păcătosul de Capatos.
Nicolae Stanciu

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: