SUPUNERE(a) a început la PARIS!

Vineri seara, pe la ora opt, terminasem de citit „fenomenul editorial” SUPUNERE. Cartea cu acest titlu, lansată la Paris (o predestinare?) tocmai în 7 ianuarie 2015, ziua neagră de la Charlie Hebdo, deja tradusă în 40 de țări, la noi de Humanitas-fiction, este scrisă de Michel Houellebecq, Michel Thomas pe numele real.
După citire, pradă reveriilor amestecate cu temeri în fața posibilității ca Franța, aparent inexpugnabila redută a iluminismului, creștinismului și civilizației europene să fie islamizată conștient, cu bună știință și participarea minților strălucite ale momentului, ca Sorbona să devină universitate musulmană, nici nu mi-am dat seamă că sunt reale relatările și imaginile tv. înspăimântătoare din Parisul asediat!
Francois, personajul central al cărții de ficțiune politică, profesor de literatură la Sorbona, evocat într-o scriitură alertă, ironică aparent, condimentată cu scene erotice demne de saiturile porno, asistă, aparent nepăsător, deseori invocând marile genii ale spiritualității franceze și europene, la instalarea la putere, în Franța sa!, a unui guvern musulman! Aceptând parcă argumentele unor colegi deja convertiți, precum idealul că vârful
fericrii omenești se află în supunerea absolută, și că există o relație între supunerea absolută a femeii față de bărbat și supunerea omului față de Dumnezeu, așa cum o concepe islamismul, Coranul, Francois se supune și el. Nu înainte însă de a constata că: „Prăpastia din ce în ce mai uriașă dintre populație și cei care vorbesc în numele ei, politicieni și ziariști, urmează să ducă obligatoriu la evenimente haotice, violente și imprevizibile”. Vineri asta s-a întâmplat la Paris!
Iar Francois era visător în cartea SUPUNERE…În timp ce Parisul se supune sub gloanțe!
NICOLAE STANCIU

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: