Cronica sentimentală. Ministra Szabo mai bine tăcea!

Vestea că eminentul cuplu tehnic de renume mondial, în gimnastica feminină şi în Olimpism, Octavian Belu-Mariana Bitang, a părăsit din nou cârma Lotului Naţional nu mă surprinde! Ba, aş zice: Bine au făcut! Ca să mă explic, revin asupra unor rânduri scrise după alegerea preşedintelui COSR. Altul, nu Octavian Belu! Singurul om de sport, din toată istoria mişcării sportive autohtone, care întruneşte cu brio toate condiţiile de a fi preşedintele, ales în unanimitate!, al acestui for!!!
… „Eu mai degrabă cred că Ponta îl abureşte pe Belu, el fiind legat, de fapt şi pe linie de partid, de Petrache, de la rugbi! Şi nu cred că Ponta ar fi sincer cu Tavi Belu, atâta vreme cât acesta a fost consilier la Cotroceni şi secretar de stat din partea PDL!”…Atunci, imediat după…profanarea, defăimarea politico-clientelară, ca să nu zic blasfemie, i-am spus telefonic lui Tavi că ar trebui să părăsească România! Bine, asta i-am zis-o de mai multe ori; când era încă în Deva, când a fost grevă la Centrul Olimpic din Deva, dar autorităţile de la Capitală minţeau poporul cu televizorul, şi negau…Dar Tavi şi doamna Mariana sunt patrioţi! O chestie care azi este vetustă, dacă nu chiar rizibilă…Mai ales din partea politicienilor!
Nu aş fi revenit, cu durere şi indignare, cu mânie grea asupra subiectului, dacă ar fi… tăcut ministra Sportului, Gabriela Szabo! La instalarea celui mai de elită cuplu tehnic la clubul Steaua, o dată cu inaugurarea noii săli şi centru de pregătire de aici, în prezenţa miniştrilor Duşa şi Szabo. Ultima, fostă mare atletă, un reper în sportul naţional; azi mai dibace la comportamentul politic… politicianist! Adică mizer şi servil, prin care a manipulat direct alegerea preşedintelui COSR, pe placul şefului ei de guvern, Victor Viorel Ponta…Dar, s-a găsit moralistă, şi a îngăimat ceva acolo despre faptul că unii pun mai presus „interesle personale”, cu referire la cei doi antrenori care au părăsit lotul reprezentativ.
Dar care a fost interesul…mini-ministrei Szabo, când a făcut jocul politic la alegeri, doamnă? Asta, ca să nu întreb unde a ajuns atletismul românesc, cât timp l-aţi condus, alături de soţul personal?…
Implicarea politicului în sport ar trebui să contribuie la dezvoltarea acestuia, nu la politizarea lui cu oameni „de partid”! Vezi cazurile de la LPF şi FRF, unde noii şefi sunt tot… pontişti! Iar, eventuala replică referitoare la…stagiul la Cotroceni al celor doi antrenori primeşte răspunsul că şi ei au crezut că de-acolo vor sprijini mai eficient sportul. Dar când au constatat că se înşeală, au plecat. Precum cam toţi consilierii de valoare, după ce văzut că nu au cu cine face treabă la Palat…
NICOLAE STANCIU

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: