ŞTEFAN BEREGSZASZY- PREMIANTUL DE SÂMBĂTĂ!

„PREMIANŢII FĂRĂ PREMII” este deja un fenomen! Civic şi citadin, care plasea „PREză Deva într-o onorantă poziţie originală, ca să nu zic unică în plan naţional! Nu am ştiinţă dacă în alt loc în lume se adună nişte oameni ca să onoreze semeni ai lor, laureaţi sau nu, pentru meritele lor, de către autorităţi de stat sau organizaţii profesionale…Ştiu însă precis că la Deva este singurul loc unde tot mai mulţi dintre noi intrăm într-un contact direct cu „laureaţii” noştri! Care primesc o Diplomă cu semnăturile noastre, un buchet de flori şi o insignă! Dar mai preţioase sunt cuvintele, strângerile de mâini, aplauzele, pozele care eternizează momentele emoţionante!
Sâmbătă ne vom întâlni şi vom aduce prinosul nostru de iubire pentru semenul nostru Ştefan Beregszaszy! Vreau să cred, de fapt mă simt mai bine aşa, adică să cred că întâlnirea cu acest OM este şi o reparaţie morală pentru ceea ce i s-a organizat în urmă cu un an şi o lună tocmai la Hunedoara! Acolo unde a îmbătrânit muncind pentru ridicarea sportului hunedorean la înălţimea…Olimpului ! Vă reamintesc, cu ajutorul câtorva rânduri dintr-o „Cronică sentimentală” de pe Blogul Bătrânului Cronicar, sub titlul:” În loc de statuie, Ştefan Bergszaszy are dosar penal!”:
„Antrenorul de atletism Ştefan Beregszaszy, cel mai titrat antrenor hunedorean-hunedorean, singurul cu palmares olimpic ( Medalia de Bronz a atletei Maria Cioncan), director al Filialei judeţene a Academiei Olimpice, s-a ales cu un dosar penal foarte grav. Şi, desigur, foarte netemeinic, abuziv. Anume…În 12 iunie 2012, în preajma Olimpiadei britanice, a organizat, în baza unor aprobări legale, de la Primăria Hunedoara, Poliţie, Învăţământ, Direcţia de Sport , Pompieri, SMURD etc., că aşa trebuie, Crosul Preolimpic! Cu vreo 400 de participanţi. Lucrare apreciată, elogiată, conform momentului, inclusiv în afara campaniei electorale, tocmai pentru a nu fi acuzată de politizare! Dar cu 10 minute înaintea startului cineva de la Poliţie, ori pus, ori din motive pe care nu le putem înţelege, a interzis startul!!!! Crosul s-a desfăşurat, a avut succesul scontat, dar…După un an şi peste o lună, Beregszaszy a fost chemat la Poliţie să i se aducă la cunoştinţă punerea sub acuzare: “Blocare cu intenţie a drumului public, aducând atingere dreptului legal la liberă circulaţie a celorlalţi participanţţi la trafic”, conform art. 92, alin.4, din OG 195/2002!
Domnilor, în ce ţară trăim??? Nu se poate ca această ştire să fie adevărată! Dar este!”…
Vreau să cred că noi, sâmbătă, vom fi piedestalul pe care va fi fixată statuia sărbătoritului! Să fii sănătos, Pişti!
NICOLAE STANCIU

Reclame

2 Responses to ŞTEFAN BEREGSZASZY- PREMIANTUL DE SÂMBĂTĂ!

  1. Dan Terteci spune:

    Vă mulțumesc pentru acuratețea descrierii acestui eveniment.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: