Cronica sentimentală. GERMANIA! Cu chiu, cu vai…

Deşi a câştigat finala cu Argentina, deşi e noua Campioană Mondială, deşi a fost selecţionata cea mai bună din competiţie, cea mai matură, cea mai lucrată, cea mai înzestrată cu idei tactice, cu strategie, cu calităţi tehnice individuale , cu cele mai bune relaţii de joc între echipieri, mai omogenă valoric, deşi a fost pariul meu personal din startul întrecerii, azi îmi pare că Germania îşi validează titlul doar cu victoriile zdrobitoare asupra Portugaliei şi, îndosebi, Braziliei!
Acum chiar regret că nu a fost să fie finala Germania-Olanda! Ceva îmi spune, instinctul poate, că finala din pronosticul meu, stricat de Argentina cu loteria penaltiurilor, ar fi fost cu adevărat un meci demn de o finală de Campionat Mondial! Aşa, cu o selecţionată de argentinieni europenizaţi, reuniţi la coborârea din avioanele ce-i aduceau de pe vechiul continent, sleiţi de tacticizările înghiţite la echipele lor, sătui de fotbal diciplinat, au uitat jocul de-acasă, dar, mai grav, pe ăsta, din sângele lor, l-au lăsat exclusiv pe seama lui Messi! Pe care nu l-au ajutat să-şi adauge şi un trofeu mondial.. Poate nici nu l-ar fi meritat. Pentru că şi el, marele, megafotbalistul, supraterestrul părea în prea dese ipostaze un hăbăuc umblând, căutând mingea, uitându-se după ea ca după păsările lui Hitchcock, iar când o avea la picior, chiar lipită de gheată, ceilalţi se opreau, se odihneau; las’că rezolvă el, Lionel…
Finala… apărărilor a fost doar o dispută care pe care, pentru mizâ! Nu vreau să cred, dar foarte probabil în ghetele colorate curcubeu pe iarba verde foşnetul bancnotelor, ce iau şi minţi sănătoase, inspira mai multă prudenţa decât elanul pentru joc, pentru victorie.
Felicitări Campioanei! Dar Campionatul Mondial, mai ales ăsta proaspăt încheiat, a fost o megafacere care a sufocat fotbalul!
NICLAE STANCIU

Anunțuri

2 Responses to Cronica sentimentală. GERMANIA! Cu chiu, cu vai…

  1. Adrian spune:

    Gotze e iubitul meu din echipa campioana.Am avut mult de tras ca nici nu era folosit. I-am zis prietenului din Germania ca Gotze ii va salva.Si puteam castiga la pariuri.Te pup!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: