Cronica sentimentală. Olandezi, vă rog să mă scuzaţi că am avut încredere în voi!

Desigur, poate nici nu ar trebui să mai scriu vreun rând! De teamă că voi fi bănuit că îmi voi căuta scuze pentru ratarea speranţei mele de a pronostica, susţine şi chiar convinge că o finală Germania-Olanda ar fi normală. Evident că în fotbal nimic nu poate fi normal niciodată! Şi nici măcar din partea unor oameni serioşi, cum ar fi olandezii…Cel mult, normalitatea ar fi…normală la nemţi!
Dar, fotbalul, ca joc, nu ca sport sau afacere, a rânduit lucrurile mai echitabil decât aştepta un bătrân cronicar…Adică, a aranjat, ca într-o magie, ca Olanda să joace cel mai prost meci din istoria sa, în care în 90 de minute să nu reuşească nici un şut pe poartă! A aranjat ca o lume întreagă să asiste cu sufletul la gură la cea mai urâtă semifinală de campionat mondial! La care se uitau şi cei doi antrenori, buimăciţi şi ei, ca la ceva extraterestru…Dar nu în sensul obişnuit, de alint la adresa marilor echipe şi marilor fotbalişti! Ci, ceva jalnic; ceva cu care doar noi, românii, suntem obişnuiţi şi îngreţoşaţi din campionatul nostru… Mai rău este că nici măcar genialul, hiperfotbalistul, supralicitatul şi omniadulatul Messi nu a salvat urâţenia semifinalei cu vreo sclipire de a sa!… Şi ajungem la…magia de la începutul alineatului, constatând, ca într-un joc al hazardului, că devine mai echitabilă o finală intercontinetală a acestui campionat! Germania-Argentina, deşi aparent dezechilibrată, poate fi o finală reuşită! Poate va străluci şi Messi…Are în compania cui! Maşina de fotbal nemţească va fi turată la maximum!
Iar olandezii, după meciul de-aseară, ar trebui să se mulţumească cu locul 4! Treiul să rămână gazdelor, ca răsplată pentru efortul financiar în detrimentul milioanelor de flămânzi de dragul fotbalului…
NICOLAE STANCIU

Reclame

2 Responses to Cronica sentimentală. Olandezi, vă rog să mă scuzaţi că am avut încredere în voi!

  1. Adrian spune:

    Imi doresc sa ai dreptate in ceea ce prezici.Sa fie o finala de vis(4-3) si cu jucatori in mare forma(Messi,Aquero,Di Maria,Ozil,Gotze,Humels sau altii.)Sa castige cine vrei tu.!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: