Cronica sentimentală. Şi Germania??? Noroc cu „bătrânul” Klose!

Dacă aş fi un bun român, pe loc voi găsi „explicaţia” egalului Germania-Ghana 2-2! Categoric, fraţii Boateng, fundaşul Jerome de la Bayern, şi înaintaşul Kevin-Prince (Shalke 04), primul evoluând pentru nemţi, al doilea pentru africanii tatălui lor, au aranjat meciul! Şi, ca să fiu şi mai…şi, pot invoca faptul că ambele combatante reprezintă ţări ale căror nume încep cu…G! Dar, să fim serioşi şi să uităm că suntem români capabili de orice, pentru a ne spăla de vinovăţii… Spre pildă, cum făcea aseară, la Realitatea Tv., „realizatoarea” Lavina Şandru. Se strofoca să abată atenţia, eventuala responsabilitate a preşedintelui faţă de implicarea fratelui în afaceri dubioase cu interlopii Mondialului… Că tot suntem la acest subiect… Şi-l spurca pe avocatul Pavel Abraham, pentru că el, fost şef al Poliţiei Române, apără un infractor… Dar să revin şi… redevin cronicar, constatând că, dincolo de prestaţia de-a dreptul încântătoare a ghanezilor, şi nemţii, ca şi portughezii şi englezii, mai cu seamă, dar şi argentinienii ( Messi a înviat în ultimele secunde, cu folos, spre deosebire de colegii lui de …vogă Ronaldo şi Neymar) plătesc tribut greu uzurii şi oboselii acumulate pe câmpurile europene de luptă! Nu ar fi o scuză, dar este o consecinţă că fotbaliştii, majoritatea lor, ajung la competiţia supremă gata epuizaţi. Şi uite aşa, doar Franţa şi Olanda etalează ceva mai multă consistenţă şi constanţă în joc. Semn că ori procesul de refacere şi dozare a forţei fizice şi psihice o fi mai eficient, ori însuşirea ideii clasice de joc, bazată pe ritmul şi numărul paselor dintr-o bucată, asigură ofensive susţinute şi goluri pe măsură.
Ca suporter declarat al Germaniei, regret că speranţele mele în…noul Muller, Thomas, se avântau în…trecut, la marele Gerd! Cel care nestrălucind prin tehnicitate şi pase precum Thomas, era sclipitor în preajma porţii, unde dădea randament aproape sută la sută din şanse! (68 de goluri în 62 de meciuri la Mannschaft, 10 doar la Mexic 1970; 365 goluri în 427 de partide în Bundesliga!). Şi, revenind la Ghana, mai trebuie spus, în favoarea Germaniei, de fapt a selecţionerului Low, că introducerea bătrânului Klose (35 de ani) le-a salvat onoarea cu Ghana!
NICOLAE STANCIU

Reclame

2 Responses to Cronica sentimentală. Şi Germania??? Noroc cu „bătrânul” Klose!

  1. Adrian spune:

    Dupa parerea mea,Neymar si Messi confirma,cum se va termina in egalite sua-germania.Ronaldo nu -mi place si chiar imi e indiferent.Le-a mai scazut putin nasul si croatilor si bosniecilor.De remarcat jocul sudamericanilor,sa-i vedem si pe cei din Uruguai.Sa nu cumva sa-i plangem si pe fratii italieni.Te-am pupat!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: