Cronica sentimentală. Dacă e marţi, e Mexic…

Coincidenţa face ca tocmai după Brazilia-Mexic 0-0, rezultat care îmi dădea ghes să-mi botez cronica „Mexicanizarea Brazilei”, politologul de serviciu al Cotrocenilor… băsiştizaţi, Volodea Tismăneanu, să scrie ceva despre… mexicanizarea României.(Deşi ar fi fost mai credibil, mai autorizat şi autobiografic dacă scria despre… sovietizarea României! Cu participarea efectivă a părinţilor săi!). Drept care, adaptez un un titlu, menţionând că marţi a fost, totuşi, şi …Belgia! Adică echipa aşteptată în Brazilia, precum Columbia în 1994, în USA, ca mare favorită, inclusiv a lui Pele, pe care România a desculţat-o. A durat vreo 70 de minute până ce…pomul lăudat să dea fructe! Iar Algeria să rămână în amintirea dureroasă a românilor că doar echipa lor poate fi învinsă de merituoşii africani.
Aşa că marea surpriză nu e…Algeria, ci Mexic! Nu e important dacă…Brazilia a călcat strâmb, sau dacă portarul mexican Ochoa a fost eroul meciului. Important este că pentru a doua oară, în două zile, vedem din nou cum o mare şi supramediatizată vedetă, Neymar, nu a jucat nimic! La fel ca Ronaldo în faţa nemţilor! Preocupat doar de zulufii de pe frunte înaintea… pozei de la executarea unei lovituri libere.
Deocamdată Mondialul Brazil evidenţiază doar două mari şi serioase promisiuni: Olanda şi Germania! Şi, tare mi-ar place o aşa finală! Europeană sută la sută!
NICOLAE STANCIU

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: