Cronica sentimentală. A fost şi va fi MIŞA KLEIN!

De 21 de ani, pentru lumea fotbalului, dar, sigur,şi pentru destui neiniţiaţi în tumultuoasa existenţă a acestei lumi aparte, începutul lunii februarie este dureros, neomenos! Atunci a plecat definitiv, într-o Lume neştiută, Marele Fotbalist care a fost Michael Klein, dragul nostru Mişa.
A fost odată…A fost o singură dată Mişa Klein! Şi, fizic nu va mai fi! Dar, va fiinţa numai în inimile şi amintirile celor care l-au iubit! Şi, îmi place să cred, ba chiar mă străduiesc, an de an, în săptămâna neagră a lunii februarie, să amintesc sau să transmit celor care nu l-au văzut, cunoscut şi iubit, că Mişa există! Este, trăieşte, şi-i fericeşte pe cei care ştiu că Fotbalistul pe care l-au plâns un oraş, o ţară, ba chiar două, că era la fel de iubit şi-n Germania, a intrat în Nemurire!
Mişa nu a fost un răsfăţat al presei, cum este, de pildă, Mutu…Nu a fost un fotbalist de top. Dar a fost cel mai bun! Cel mai…fotbalist! Nespectaculos, unii nici nu-l vedeau…Aici, însă, era unicitatea lui, valoarea sa; aici era inegalabil! Jucătorul care “nu se vede”, dar FACE JOCUL!!! Pălmaşul echipei, plâmânul şi inima echipei! Timp de un deceniu, liderul incontestabil al generaţiei sale! Timp în care a atins cerul cu mâna, a respirat aerul tare al înălţimlor performanţei europene şi mondiale, la EURO 84 şi Italia Novanta, în total adunând 90 de meciuri cu Tricolorul pe piept!…
Odată stinsă, flacăra ce l-a ars până la pieire a aprins durerea celor ce încă nu pot să creadă că Mişa nu mai este.Este şi va fi!
NICOLAE STANCIU

Reclame

2 Responses to Cronica sentimentală. A fost şi va fi MIŞA KLEIN!

  1. Adrian spune:

    Frumos articolul,poate era mai frumos sa fi aparut in gazeta.Oare Ioanitoaia l-a uitat?Dar colegii sai de la Hunedoara?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: