Cronica sentimentală. ” Complexul maghiar”, ca un blestem!

Ca un blestem, obsesiile românilor privind raporturile lor cu Ungaria ne urmăresc şi ne pedepsesc de-o Istorie! O competiţie generală, atoatecuprinzătoare, adică în orice domeniu, care, în politică este vrăjmăşie de-a dreptul, ca şi în sport, iar în fotbal devine fanatică, descreierată; o competiţie ca pe viaţă şi pe moarte ne urmăreşte şi ne descalifică de fiecare dată! Ce vreau să spun aici este că, uite, şi când depăşim funciarul „complex maghiar”, cum a fost recenta victorie, „istorică”, cum zic preţioşii, a selecţionatei feminine de handbal asupra echipei Ungariei, nu reuşim să ne rupem de efemera fericire! Şi plătim imediat preţul prostiei! Al tembelismului general, care ne ia minţile extaziate.
Duminică, înaintea meciului cu Polonia, handbaliste românce se vedeau deja campioane mondiale, sau cel puţin medaliate pe podium!! Ba chiar şi eternul preşedinte al FRH, Cristian Gaţu, sclav al handbalului , pentru care şi-a consacrat viaţa şi sănătatea, fantaza despre şansele echipei noastre de a recuceri lumea handbalului. Uitând şi el, luat de valul şi febra succesului epocal asupra Ungariei, asupra întregii Ungarii în capetele înfierbântate!, uitând că antrenorul Tadici, ca toţi românii, dar mai ales el!, complexat tot istoric în raport cu insuccesele echipelor sale în faţa celor maghiare, nu avea cum şi cu ce să le aducă cu picioarele pe pământ pe exaltatele sale jucătoare!
Drept care, cum mă aşteptam şi mă temeam, Polonia a învins România! Chiar dacă România a condus leger la un moment dat. Moment în care răsfăţatele domnişoare se vedeau deja pe podium, iar poliacele asta au aşteptat! Chiar mizau pe aroganţa româncelor!
Parcă-i aud pe Tadici, pe Gaţu; parcă le aud pe mironosiţele lor:”Asta-i viaţa!” „Mergem mai departe” „Am învăţat din greşeli!”
Aţi învăţat pe dracu! De-o Istorie nu învăţm! Numai să ne lamentăm! Pentru România, Campionatul Mondial s-a limitat la victoria contra Ungariei!
NICOLAE STANCIU

Anunțuri

2 Responses to Cronica sentimentală. ” Complexul maghiar”, ca un blestem!

  1. Adrian spune:

    Am vazut un meci al reprezentativei (oare?) Frantei si trebuie sa recunosc ca este mult peste ce era in grupa noastra.Chiar si Brazilia mi-a placut.Judecand la rece,trebuie sa recunoastem ca suntem departe de echipele din primul esalon.Si apoi ,Ungaria la nivelulu nationalei esta acum destul de slaba.Asa cred eu,vom vedea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: