Despre medici, cu respect şi recunoştinţă! Nu despre toţi…

Rareori vreo televiziune are camera fixată pe ceva pozitiv, ceva omenesc şi meritoriu, ceva de preţ, săvârşit la noi sau aiurea! Jurnalele mai încearcă. Ceea ce fac şi eu acum. Într-un domeniu delicat, ca să nu zic controversat. Ba, mai adesea blamat, tot de televiziuni. Medicina. În sensul de asistenţă medicală.Despre medici, cu respect şi recunoştinţă! Ştiu ce mă aşteaptă.Ca ziarist care a mai încercat, în alte vremi, să afle câte ceva despre decese bizare, de neînţeles, inacceptabile în secolul respectiv, într-un spital judeţean.Ca pacient…profesionist, client hârşit al cabinetelor medicale din Policlinica Deva. Iar prima…vorbă bună este că, de un timp, aici profesează, cu lăudabilă probitate şi hipocratică aplecare asupra suferinţei bolnavilor, o generaţie de medici de vârstă tânără spre mijlocie de toată isprava! Acum, să mă ierte dr.Nicolae Străuţ că-l întineresc, dar când i-am devenit pacient era şi dânsul mai tânăr…Cum este acum doamna doctor Codruţa Fotescu. La uşa cabinetului dânsei, de boli de nutriţie şi diabet, zi de zi aşteaptă minimum 20 de bolnavi o reţetă, o consultaţie şi te miră faptul că mai poate zâmbi…Dr.Emil Mitranovici,unul dintre urologii de marcă ai locului, nu e la fel de zâmbăreţ, dar seriozitatea sa şi competenţa cu care te lămureşte ce-i de făcut cu prostata aia chinuitoare sunt admirabile. V-o spune cineva care a fost operat de unul dintre cei mai mari specialişti din Cluj în materie, pe care însă îl… repară dr.Mitranovici! Aş mai adăuga aici pe orelistul dr.Bogdan Adrian, care, cu o…pară de cauciuc şi un tratament mi-a redat auzul, după eşecurile unor mai vechi colegi ai dânsului…Şi aş fi nu ştiu cum dacă l-aş omite pe medicul nostru de familie,dr.CornelPavel.
Regret că a plecat la Hunedoara dr.Adrian Suciu, nefrolog. Fericie de pacienţii săi de-acolo!…Dar, mai mult regret, că vineri, 23 august,în jurul orei 9, din uşa cabinetului de cardiologie, o doctoriţă din acceaşi generaţie a ieşit ţipând la un biet bolnav.A trântit uşa, după care a ieşt din nou şi, plecând, i-a ameninţat pe toţi care aşteptau la ecograf că nu mai vine…La uşa cardiologiei, bolnavi de inimă care au aşteptat săptămâni să le vină rândul! Că aici te planifică când să fii consultat. Dacă ai norocul să nu mori până la termen!…

NICOLAE STANCIU

Reclame

5 Responses to Despre medici, cu respect şi recunoştinţă! Nu despre toţi…

  1. Adrian spune:

    Eu am un medic in familie si pot spune cu certitudine ca pentru aceasta meserie iti trebuie har si dragoste fata de oameni,altfel esti un meserias oarecare care poate provoca multe si bune dar si rele.Daca nu poti sa consulti cu dragoste si rabdare nu te face medic.Candidatii la facultatea de medicina ar trebui testati,daca sunt buni pentru o astfel de meserie.Abia apoi sa dea examenul de admitere(aidoma artistilor,arhitectilor,etc.)Cu drag.

  2. BIXA MIRCEA CLAUDIU spune:

    Buna ziua, adaug si eu elogii la adresa doctorului Mitranovici Emil, de la Spitalul Deva. Un doctor exceptional, cu o constiinta deosebita, profesionalism si seriozitate. Recent, tata a ajuns pe mana lui, fiind intr-o stare foarte deteriorata de sanatate cu probleme majore la aparatul renal. A fost cat pe aici sa se sfarseasca. Tratamentul si grija domnului doctor Mitranovici au dat rezultate bune.Acum tata este intr-o stare mai buna.Mana domnului doctor si a Celui de sus au facut minuni.Cu recunostinta,ii multumesc din suflet

  3. Liliana Ena spune:

    Buna ziua! Vreau sa aduc si eu aprecieri la adresa Dr.MITRANOVICI EMIL . Un doctor deosebit, cu respect pentru pacient, un adevarat profesionist cu mana de aur. Am fost operata de curand de domnul doctor ! Ma simt bine ! Am avu un calcul renal care ma chinuia si imi dade dureri insuportabile , cu mers pe la ugenta la HD ,unde nu vreau sa comentez cum am fost tratata……. daca mai ramaneam acolo imi pierdeam rinichiul ptntru ca am facut hidronefroza. Ma rog la dumnezeu sa-i dea sanatate si tot binele din lume! Ii multumesc din sufet si recomand cu toata increderea Dr. MITRANOVICI EMIL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: