Despre medici, cu respect şi recunoştinţă! Nu despre toţi…

Rareori vreo televiziune are camera fixată pe ceva pozitiv, ceva omenesc şi meritoriu, ceva de preţ, săvârşit la noi sau aiurea! Jurnalele mai încearcă. Ceea ce fac şi eu acum. Într-un domeniu delicat, ca să nu zic controversat. Ba, mai adesea blamat, tot de televiziuni. Medicina. În sensul de asistenţă medicală.Despre medici, cu respect şi recunoştinţă! Ştiu ce mă aşteaptă.Ca ziarist care a mai încercat, în alte vremi, să afle câte ceva despre decese bizare, de neînţeles, inacceptabile în secolul respectiv, într-un spital judeţean.Ca pacient…profesionist, client hârşit al cabinetelor medicale din Policlinica Deva. Iar prima…vorbă bună este că, de un timp, aici profesează, cu lăudabilă probitate şi hipocratică aplecare asupra suferinţei bolnavilor, o generaţie de medici de vârstă tânără spre mijlocie de toată isprava! Acum, să mă ierte dr.Nicolae Străuţ că-l întineresc, dar când i-am devenit pacient era şi dânsul mai tânăr…Cum este acum doamna doctor Codruţa Fotescu. La uşa cabinetului dânsei, de boli de nutriţie şi diabet, zi de zi aşteaptă minimum 20 de bolnavi o reţetă, o consultaţie şi te miră faptul că mai poate zâmbi…Dr.Emil Mitranovici,unul dintre urologii de marcă ai locului, nu e la fel de zâmbăreţ, dar seriozitatea sa şi competenţa cu care te lămureşte ce-i de făcut cu prostata aia chinuitoare sunt admirabile. V-o spune cineva care a fost operat de unul dintre cei mai mari specialişti din Cluj în materie, pe care însă îl… repară dr.Mitranovici! Aş mai adăuga aici pe orelistul dr.Bogdan Adrian, care, cu o…pară de cauciuc şi un tratament mi-a redat auzul, după eşecurile unor mai vechi colegi ai dânsului…Şi aş fi nu ştiu cum dacă l-aş omite pe medicul nostru de familie,dr.CornelPavel.
Regret că a plecat la Hunedoara dr.Adrian Suciu, nefrolog. Fericie de pacienţii săi de-acolo!…Dar, mai mult regret, că vineri, 23 august,în jurul orei 9, din uşa cabinetului de cardiologie, o doctoriţă din acceaşi generaţie a ieşit ţipând la un biet bolnav.A trântit uşa, după care a ieşt din nou şi, plecând, i-a ameninţat pe toţi care aşteptau la ecograf că nu mai vine…La uşa cardiologiei, bolnavi de inimă care au aşteptat săptămâni să le vină rândul! Că aici te planifică când să fii consultat. Dacă ai norocul să nu mori până la termen!…

NICOLAE STANCIU

2 Responses to Despre medici, cu respect şi recunoştinţă! Nu despre toţi…

  1. Adrian spune:

    Eu am un medic in familie si pot spune cu certitudine ca pentru aceasta meserie iti trebuie har si dragoste fata de oameni,altfel esti un meserias oarecare care poate provoca multe si bune dar si rele.Daca nu poti sa consulti cu dragoste si rabdare nu te face medic.Candidatii la facultatea de medicina ar trebui testati,daca sunt buni pentru o astfel de meserie.Abia apoi sa dea examenul de admitere(aidoma artistilor,arhitectilor,etc.)Cu drag.

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Urmărește

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: