Cronica sentimentală.Q.E.D.: FOTBALUL ESTE UN JOC DE ECHIPĂ!

Sâmbătă seara, 25 mai, a fost unica finală europeană capabilă să demonstreze cum nu se poate mai convingător că fotbalul este un joc, un sport de echipă! Şi, asta au făcut-o două echipe nemţeşti, în Templul Fotbalului, de la Londra, celebrul şi reconstruitul Wembley Stadium!
Bayern Munchen şi Borussia Dortmund, calificate glorios în finală, trecând peste alintatele… spanioloaice din Madrid şi Barcelona, lăsând în urma lor tristeţi la Londra sau Manchester, au ajuns pe Wembley ca o sfidare adusă inventatorilor fotbalului ! Mai cu seamă pentru că au predat lecţia jocului de echipă, neapelând la magicieni ai balonului rotund, de tip Ronaldo ori Messi.
Ambele formaţii,chiar cuprinzând în loturi jucători de mare valoare, precum Riberey, Schweinsteiger, Robben, Lewandowski, Muller, portarul Neuer (care, cel puţin în primele 25 de minute, a apărat trei mingi grele), s-au bazat exclusiv pe forţa jocului în ansamblul echipei, pe ideea de joc, nu foarte spectaculoasă, dar eficace, absolut germană, a muncii în echipă, evidenţiind valoarea antrenorilor şi capacitatea proprie a fotbaliştilor de asimilare a ideii! Pentru că, rare sunt echipele care pot împinge jocul, îl pot ridica, dacă e să acceptăm formula tembelă „verticalizarea”, până în careul mic! Iar Bayern şi Borussia au făcut-o cu brio!
Personal, la acest meci, greu reeditat, dacă nu imposibil de repetat, salut antrenorii, pe Jupp Heynckes şi Jurgen Klopp, deopotrivă ! Şi deja mă întreb cum se va adapta Pep Guardiola la jocul şi spiritul nemţesc de joc, după ce va prelua pe Bayern, că invers, să impună jocul de la Barcelona în Bavaria, este imposibil! Oricum, imposibil în 3 sau 6 luni, şi iarăşi mă întreb:vor avea nemţii şi răbdare?? Dar, e treaba lor. Noi rămânem cu bucuria că am văzut FOTBALUL AUTENTIC, CA SPORT DE ECHIPĂ!
NICOLAE STANCIU

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: