ROMÂNIA e demult în EUROPA! La GIMNASTICĂ…

Indignat, ca să nu se spună că exagerez zicând  „revoltat”, de faptul că, la principalul buletin de ştiri sportive al TVR 1, de vineri, emisia a început cu un rahat de rezultat  al unui meci din Cupa României la fotbal disputat cu o zi înainte, nu cu singura ştire „la zi”, proaspătă, autentică de sport, anume  locul 2 şi Medalie de Argint, la individual compus, ale Larisei Iordache, la Europenele de Gimnastică Feminină, de la Moscova, mi-am zis că nici nu merită să mă mai …inervez!  Cu „i”, că e mai neaoş, mai românesc adică! Cum e însăşi bârna, unde, a doua zi,  aceeaşi  bijuterie şefuită   de  cuplul Belu-Bitang  a adăugat o nouă perlă şiragului în care strălucesc adevărate comori ale  sportului românesc, de la Nadia Comăneci până la Cătălina Ponor, anul trecut, când a fost secondată de campioana de azi, LARISA IORDACHE! Am spus că bârna este” neaoşă”, adică românească sută la sută pentru simplul motiv că de atâţia ani şi de multe generaţii, de promoţii de gimnaste, bârna este cea mai productivă în medalii pentru România! Adică cel mai greu aparat, supranumit „puntea suspinelor”, pare predestinat, este  simbolic, paradoxal, este marele atu şi lux al românilor! Românii fiind, în ultimii 2000 de ani, cei mai îndemânatici mergători pe sârmă, cei mai performanţi acrobaţi echilibrişti, aşa fiind însăşi viaţa lor: pe sârmă, pe muchie de cuţit!

Deşi  exagerări patriotarde vor să ne îmbete cu aghiazma că Europa însăşi este de…producţie românească, constatăm însă că doar cu bârna, mă rog, cu gimnastice suntem demult în Europa! Şi, chiar deasupra ei…

Iar dacă două fete-Larisa Iordache şi Diana Bulimar- câştigă 6 (şase) medalii la un campionat european, aproape îmi vine să cred că (şi) din această cauză  sportul românesc a fost lăsat la marginea preocupărilor guvernelor de toate culorile, consolate şi satisfăcute că, iată, fără să ne dăm de ceasul morţii pentru a crea condiţii optime sportului, rezultate tot apar! Sigur, exagerez, dar sunt periculos de aproape de adevăr…

NICOLAE STANCIU

P.S. Ca să compenseze… absenţa de vineri, acelaşi buletin de ştiri sportive al TVR1, acelaşi prezentator, duminică la ora 19,45 a început ştirile cu tradiţionalul tembelism, obsedantul loc comun: „Româncele au recuperat tezaurul de la Moscova”. JALNIC!!!!

P.P.S. Ca să nu rămână mai prejos, Antena 1 şi Crina Abrudan, pe care cândva chiar o creditam drept ziaristă, au anunţat, luni dimineaţa înainte de ora 7, succesele europene ale gimnastelor românce după trei ştiri din fotbalul nostru de rahat şi după patru lătrături de lup ale lui Gigi Becali! Ce ţară este asta????!!!!

Reclame

One Response to ROMÂNIA e demult în EUROPA! La GIMNASTICĂ…

  1. adrian spune:

    Ai perfecta dreptate,dar parerea noastra nu prea mai conteaza.Am auzit o expresie ce pana la urma e simpatica.La un interviu prin telefon,….nu cumva sunteti expirat?C-am asa suntem apreciati. Te pup.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: