Între Bute şi Mandinga, presa noastră este KO!!!

Ca un blestem, televiziunile autohtone, dar în general presa românească gustă, savurează, se bucură copios la tot ce înseamnă eşec românesc, în orice activitate, domeniu! Niciodată, nici o presă, nici un ziar străin, nici o televiziune externă nu a lovit mai mult, mai dureros, mai ironic şi mai cinic gimnastica feminină românească decât o făceau cu real succes media naţională! Chiar după succesul neaşteptat de la europene, gimnastica feminină s-a clasat la televiziunile noastre mereu pe locul doi, după interlopul Cămătaru…Aşa şi după locul trei, medalie de bronz, al gimnaştilor, presa nu a avut spaţii pentru acest la fel de important succes, în perspectiva Olimpiadei londoneze.
Despre victoria în circuitul de Formula 2, de la Nurburgring, din primul până-n ultimul tur, a românului Mihai Marinescu aceeaşi presă a publicat ceva la…pe scurt. În schimb, de azi-noapte, televizunile de specialitate, dar cele mai neprofesionale, jubilează, se excită de fericire la dureroasa şi dezamăgitoarea înfrângere a lui Lucian Bute. Sigur, ne doare, dar să te bucuri, să râzi cu cinism de chipul desfigurat al boxerului român, este, dacă nu prostie, atunci, sigur, dobitocie din partea unor aşa-zişi jurnalişti! Iar un pol al ticăloşiei l-a atins Radio Gsptv, care, desigur, nu are cum poate fi mai profesionist decât… tatăl său (sau mama?), televiziunea cu aceleaşi iniţiale, practicând aceeaşi „metodă” de urmărire a partidei la o televiziune care transmite în direct, şi comentând cu neruşinare, de parcă s-ar afla la faţa locului…Şi fură, şi minte, deodată!! Dar apogeul l-a stabilit B1 tv, unde un tembel râdea, duminică dimineaţa, de cum era bătut Bute, cu atâta bucurie de parcă se uita la…Stan şi Bran…
Finele săptămânii ne-a mai adus şi alte dezamăgiri. Una, foarte mare, este eşecul de neiertat al Naţionalei feminine de handbal, la turneul preolimpic din Franţa! Învinse de Franţa şi Muntenegru, handbalistele noastre, de fapt domnişoarele alea cu mari pretenţii şi fiţoase, plătite de la stat mai bine decât cu contracte în străinătate, continuă coborâşul pe toboganul CM, de la locul 2 în 2005, 4-în 2007, 8-în 2009, 13-în 2011, în Brazilia, la care vedetele lui Voinea au plecat, ca şi acum în Franţa, cu promisiuni mari, care, constant, rămân vorbe goale…Dar, fiindcă între două plecări la competiţii de răsunet, aceleaşi media cad pe spate în faţa unor rezultate dintr-un campionat dezechilibrat, care aliniază Naţionala sub numele Oltchim, şi nişte biete echipe de cursă lungă dar cu sughiţuri, îmbuibatele handbaliste scapă de ironiile presei. Care îl face varză pe Bute, de parcă nu l-a făcut destul Froch, şi se aliază cu luzărul Doroftei, care, înaintea unui meci acasă, cu Miguel Callist, a băut o găleată de apă de fică pentru a rata cântarul, iar acum a devenit şi el vedetă tv, comentator la cea mai josnică emisiune, Arenna , de la Gsptv, şi are şi cârciumă…Apropo. Parcă era mai uşor pe vremea fostei Yugoslavii, că ne bătea numai o ţară…Acum ne bat vreo cinci din acelaşi spaţiu! La toate…Mai lipseşte Kosovo…”Cei mai buni vecini” nu ne-au dat nici la Eurovision vreun punct…
A doua dezamăgire este Mandinga, la Eurovision, dar aici bucuria înfrângerii este şi mai de neînţeles, când râd şi fac mişto de rezultat tocmai organizatorii, repezantanţii TVR, Gianina Corondan şi Leonard Miron ! Preşedintele-director general Lăzescu, sau Lăzăroiu?, nu contează, acelaşi aluat, se plângea zilele trecute de starea financiară dezastruoasă a instituţiei, de parcă nu el ar fi responsabil de asta, nu ne spune nimic despre banii ce se risipesc aiurea pe salariile unor Gianina, care apare pe sticlă o dată pe an , la festival, iar când apare mai face şi mişto de propria-i responsabilitate… Şi câţi de alde Corondanca mai mănâncă bani grei de la Tvr pentru a nu face nimic, dintre cei 2000 de salariaţi??!!!
NICOLAE STANCIU

Anunțuri

One Response to Între Bute şi Mandinga, presa noastră este KO!!!

  1. adrian spune:

    Pentru mine Bute e o.k.,a castigat bani buni pentru club, pt. el si chiar pt. tara.A facut cat a putut.Nu acelasi lucru pot spune despre fetele dela handbal,care platite din bani publici cu salarii de dir. de banca, nu contenesc in a nu-si merita banii.Propun sa fie pătite in functie de performanta, ca in orice sport decent. TVR cred ca e condusa de niste „misei”, expresia o stiu din copilarie de la o vecina si imi pare potrivita ,iar presa este plina de astfel de oameni. Mai departe, totusi, hai cu Andone, altul nu vad.Pa!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: