Pseudocronica etapei (8) AU ÎNNEBUNIT NEBUNII !:::

Sigur, afirmaţia din titlu se susţine numai în măsura în care acceptăm că, deja, pământenii par mai degrabă nebuni decât creatori de civilizaţie! Şi, cum românii sunt, categoric!, cu un pas înaintea tuturor la prostii şi nebunii, ca fiind singurele lucruri din…înţelepciunea Lumii pe care ni le însuşim imediat şi necondiţionat, adică singurul domeniu în care am putea fi campioni, îmi veţi da dreptate cu acest titlu…Aici, desigur nu mă refer la nebunia planetară pricinuită de nunta regală, de la Londra, dintre doi nimeni ajunşi la 30 de ani fără să spună ceva planetei care a înnebunit de curiozitate, să afle ce culoare are pălăria reginei- bunică a mirelui…De altfel, singurul fapt ce mi-a reţinut atenţia de la nunta asta a fost tot o…pălărie! Mai bine-zis o varză, sau ce-o fi fost chestia ce o ţinea madama Tatoiu pe cap, dacă n-o fi fost chiar în loc de cap… Pe care ne-o arăta o după-amiază întreagă o emisiune de televiziune tot mai tabloidizată…
După cum, nici nebunia care l-a prins, cu mult înainte de intoxicarea cu mercur, pe Cristi Borcea, bossul de la Dinamo…Care, ca orice boss modern, şi-a lăsat nevasta şi copiii, familia adică, să plece nebun după o tânără, care nici nu mai e aşa tânără de când a împroprietărit-o dansatorul din buric şi făcător de bani (şi) din vânzări de jucători…Tânără care, în afara legăturii cu fotbalul prin…înnebunirea dinamovistului navetist la Miami, poartă un nume de fost fotbalist de mare talent , la U Cluj, şi-apoi la Deva, Vasile Vidican, cel din generaţia studenţească promovată în „A” de ex-deveanul Teodor Pop… Era pe vremea când din tribuna vechiului stadion se scanda: ” Azi jucăm cu TLM-aua ( telemeaua, cum ar veni, adică, nimeni…), mâine vom juca cu Steaua!” Am specificat „studenţească” tocmai pentru a nu se confunda cu actuala echipă „U”, care are mai multe legături cu…Dinamo, decât cu studenţia şi mediul universitar, atât prin patronul Walter, cât, mai ales, prin Claudiu Niculescu şi… năravurile dinamoviste, de a pierde sau câştiga când nu te aştepţi! Aţi văzut, a pierdut „acasă”, la Mediaş, cu „studenţii” lui Iancu, şi a învins unde nu a prea învins nimeni, la Ploieşti… ( Orice s-ar zice, golul din corner al lui Niculescu a fost mare, nu ca al lui Adailton, de la Vaslui, dar merite revin şi portarului …astral, Miron). Din câte ştiu, ultima apartenenţă la mediul universitar a fotbalului de la „U” este chiar acest simbol, iar penultima era legată de numele ultimului rector al IMF (acum UMF) preşedinte al „U”, consebeşeanul nostru, prof. dr. Marius Bojiţă.
Dar nebunia nu a luat sfârşit. În hora ei nu puteau să nu se prindă şi arbitrii! Augusta persoană a lui… Augustus Constantin nu a ştirbit numele tatălui său, nimeni nu putea face asta mai bine decât a făcut-o el însuşi, Gheorghe Constantin, cu „afacerea” FC Argeş, dar Petre Grigoraş are dreptate! „Dacă Duarte nu trebuia eliminat, eu mă las de fotbal!” Şi eu de scris…Dar asta n-ar fi nici o pierdere. Pierdere este că Rapid a câştigat, jucând tot prost, dar cu sprijin consitent de la arbitru, căci şi la eliminarea lui Băcilă, dar şi după un fault dur la Pintilii, Duarte a fost protejat jenant! Iar succesul nu trebuie pus în seama „noului” antrenor, vechiul Rada, mantaua de vreme rea a lui Coposul ăsta care nu ştie ce să mai facă pentru a scăpa de Rapid, nici pe seama „benzinei” Şumudică, cum se spunea cândva despre echipele care aveau succese numai după plecarea antrenorului Titi Teaşcă… Cel mult, merită reţinut golul lui Pancu, dar nu e necesar să-i facem statuie, cum au încercat unii după un gol al lui Tănase, de la Steaua, unu la doi ani…
Cel mai grav caz de nebunie, adevărat caz clinic, s-a petrecut, evident, la Craiova! Iar diagnosticul lui Piţurcă–Mititelu e un bau-bau…Trebuie declarat persona non-grata şi să nu mai apară la televizor–este valabil pentru mai mulţi aşa-zişi oameni de fotbal, dacă nu chiar pentru toţi, mai puţin Marius Stan şi Jean Pădureanu! Cu toate obiecţiile, reale, privind…paternitatea lordului la…cooperativă, în fond mai puţin dăunătoare decât aceşti mititei, gigei, neţoi, dineli, făneli ce au fost şi mai sunt încă…Cu alte nume, prenume sau porecle, dar cu aceleaşi apucături…Zic toate astea nu pentru că ar fi o mare chestie că Reghecampf a fost executat cu sânge rece. Poate că, în temeiul faptului că şi Ştiinţa Craiova este un…loc de dat cu capul, şi încă unul de notorietate, ia număraţi câţi antrenori şi-au julit obrazul pe Lunca Jiului, de la începutul campionatului, Ţicleanu, Piţurcă, Napoli, Reghecampf, din nou Ţicleanu, ar fi ceva natural să te trezeşti dat afară înaintea meciului…Şi, nici măcar justifcarea lui Mititelu: „De ce nu spui că Ana-Maria Prodan a stat după fraţii Costea să semneze contracte cu ei în iarnă şi că de-aia ai boală pe ei”–nu scuză un asmenea comportament de şef!! Deşi aproape că dau crezare acestei afirmaţii. Piaţa jucătorilor români e săracă, iar fraţii Costea ar însemna oarece interes financiar din partea sexy-impresarei, cum e alintată nevasta lui Reghe, sărmanu’… Vedetă autohtonă a show-bizz-ului televizoristic de la noi, cu părul asemănător… verzei din capul invocat mai la începutul acestor rânduri. Lucrurile ar putea sta aşa cum a zis Mititelu, dar s-a văzut din avion că deschiderea scorului a fost frauduloasă, cu un penalty inventat, ca şi arbitrul care l-a dat…. Restul nu mai contează, singura echipă românească, de după Steaua, cealaltă, cea adevărată, care a făcut 8 puncte în Europa, Unirea Urziceni, nici nu mai există , şi-a scos la vânzare tabela de marcaj… Iată adevărata nebunie! E a acelor care îi mai rabdă pe cei nominalizaţi aici cu diminutive… Nişte mici! Mărunţi, dar teribil de îmbuibaţi! Să sperăm că de-acum, după ce am scăpat şi de Osama Bin-Laden, dacă e adevărat, lumea va fi mai bună, nebunii nu vor mai umbla liberi pe stadioane, fotbalul se va întoarce la public, la spectatori, singura raţiune a existenţei sale !…Până atunci, însă, Naţionala va dispărea din cauza nebunilor care înnebunesc fotbalul românesc!!
NICOLAE STANCIU

Reclame

One Response to Pseudocronica etapei (8) AU ÎNNEBUNIT NEBUNII !:::

  1. adrian spune:

    Intre Mititelu si Reghe il cred pe ultimul.Dintre echipele care retrogradeaza imi pare rau de Sportul.Dar toate isi merita soarta,chiar si Bistrita ,poate si Pandurii(salvata de Grigoras care merita felicitat).Pacat de U Cluj care ar trebui sa-si schimbe numele.Dorinel si Minteuan au jucat la pace,ca Austria – Germania , pe timpuri spre necazul lui Porumb si nenea Iancu.Felicitari lui Pustai-a fost un meci nebun,in care putea câstiga si Ando.Să vedem ce-o sa faca Mourinho.Dumnezeu ,daca este, nu bate cu bâta!Pa!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: