Bancul cu ursul şi vânătorul, în formă îmbunătăţită, adăugită şi revizuită…

Vă spun, chiar dacă-l ştiţi, un banc cu…bulină roşie, ca filmele tv. pe care copiii nu au voie să le vadă seara… Numai a doua zi, în reluare, la lumina zilei…Deci, într-un sat de munte, mai în dunga pădurii seculare (scăpată de…binefacerile legii „Restitutio in integrum”), un urs prinsese gust de oile oamenilor locului, mai izolat de lume. Vânătorul satului, de fapt pădurarul, şi-a umflat pieptul, şi-a curăţat arma, a încărcat-o cu plumbi, şi a pornit pe urmele ursului… În spatele unui stufăriş bogat, ursul mormăia ghiftuit, cu gândul la viitorul ospăţ…Vânătorul nostru, mai Bulă de felul lui, a ochit, a apăsat pe trăgaci, o dată, de două ori, a reîncărcat, a descărcat, şi tot aşa, până a simţit ceva greu pe umăr… Era laba ursului. Care, fără alte negocieri, i se adresează scurt vânătorului:” Suge-mi-o!” Ăsta, ce era să facă? Se conformează… După câteva zile povestea se repetă. A treia oară, după ce vânătorul a descărcat în alt tufiş un încărcător de armă de calibru mare, ursul îşi aşează prieteneşte laba pe umărul nefericitului, şi-i zice:” Aşa-i, mă vânătorule, că ţie îţi place să mi-o sugi?”…( La momentul când scriu asta, madama Tatoiu, omniprezentă la toate televiziunile, uneori la două-trei deodată, alteori o laşi seara pe un ecran, iar dimineaţa o găseşti tot acolo, de te şi întrebi dacă vine cu periuţa de dinţi la ea, dă iarăşi sfaturi, pe orice temă, ea e specialista universală, inclusiv în cancer, în seminificaţia orgasmului în democraţie etc., şi tare rău îmi pare că nu e şi vânător…Şi că ursul ăla nu o prinde…)
Bancul spus mi l-am amintit când am aflat că Lăcătuş se întoarce la Steaua…Bietul vânător! Bietul Lăcătuş! Păcat de o aşa carieră! Dar, apropo. Cariera „Fiarei” nu-i chiar atât de eroică, pe cât se străduiesc, din neştiinţă sau din mimetism, (prea) mulţi jurnalişti să o acrediteze. Contemporanii, spectatorii care nu erau „fani”, ca azi, ci simpli spectatori, dar care cunoşteau şi jocul şi regulile lui, îşi amintesc că cele mai eroice manifestări de …fiară ale lui Lăcătuş erau simulările de accidentare, adică cerşirea penaltiurilor, scuipaţii în ochii adversarului, înjurăturile- fluvii, mai ţigăneşti ca la cort, care de fapt i-au şi zădărnicit o carieră demnă în Italia sau în Spania…Dar, mă rog, nu asta este obiectul acestor rânduri, ci indignarea că a revenit, a treia oară, la oile ciobanului său şef… Zic aşa mai cu seamă pentru că Steaua, la 3-0, s-a speriat mai rău decât Napoli ! Ca nişte oi în turmă… Iar lovitura lui Kapetanos în falca adversarului , după ce a ratat jenant 4-0, este condamnabilă ! Dar, jurnalişti români îl alintă:”Kape”, îi caută scuze, acuză arbitrajul, tot fără jenă, aşa cum suntem dintotdeauna: numai alţii sunt vinovaţi! Noi, niciodată…
NICOLAE STANCIU

Anunțuri

3 Responses to Bancul cu ursul şi vânătorul, în formă îmbunătăţită, adăugită şi revizuită…

 1. adrian spune:

  CORECT.Aprecierea vine din partea unui stelist,care speră sa mai apuce timpul cand aceasta echipa nu va mai apartine ciobanului european.PA!

 2. Oricum, Steaua este port-drapelul fotbalului românesc, şi merită o soartă mai bună! Actuala conducere dezonorează clubul şi persoane care au scris istorie în club.

 3. lucian spune:

  Ne dezonorăm continuu pentru că avem mentalitatea păguboasă a românului. Care, a fost de mai multe ori pierzător decât maghiarul, despre care se spune că are o istorie doar de înfrângeri! În fotbal am avut o perioadă de 4-12 ani în care am fost învingători. Adică de prin 1988 până la CM din 1994, din SUA, Am început să credem că suntem mari în 1984, când ai fost si tu prezent la Euro din Franta, cu Lucescu senior la echipa. Şi am confirmat în Italia 1990 şi am ratat marea şansă în SUA! Şi de atunci, de la generaţia de aur, căutăm generaţii de diamant, rubin, platină sau ce-o fi, dar nu iese!
  Meciul cu Franţa a arătat, pentru cei care vor să priceapă, că, aşa cum a spus singurul jucător de fotbal al Naţionalei, Chivu, asta e echipa noastră! De aia sunt perfect de acord cu mărirea salariului ptr Răzvan, dar poate ar fi mai bine să vină REGELE, care a inventat ca echipă Slovenia. Până la Hagi, Slovenia nu a contat! Dacă vine el, poate inventăm Belarusul, că pe Franţa am redescoperit-o! Şi nu arbitrul a fost de vină, pentru că pe vremuri marcam!
  În definitv, cu cei care fac tuşa afară, nu ai cum să faci echipă. Şi la ce fotbal e în ţară, când toţi nechemaţii pe teren fac averi în România, mă gândesc că fotbaliştii de la noi iau mai mult de la cote, pentru că de aia în UE suntem ţara cu cel mai mare risc la casele de pariuri în fotbal.
  Şi, poate că am dreptate că atunci când Dinamo face un 2 la pauză şi 1 la final, poate fotbaliştii şi fraţii Becali iau mai mult din pariuri decât din fotbalul fost adevărat, adică prime, salarii, comisioane etc!
  Oricum, pe Romania nu mai mizez veci! La pariuri! Şi nu doar la fotbal…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: