PRIMARULUI DEVEI. Scrisoarea a III-a

N-o să încep, cum poate vă aşteptaţi, cu…Tu eşti Mircea?… Nu voi forţa textul eminescian, de dragul unei găselniţe facile, de teamă că, aşa cum vă ştiu, veţi fi capabil să vă identificaţi şi cu gloriosul înaintaş, iar într-un viitor reportaj tv. la comandă vă veţi prezenta chiar aşa: Mircia cel bătrân… păstor al Devei, chiar ctitor al urbei! Aşa cum aţi făcut în reportajul comandat, şi executat în conformitate de la be unu…Unde şi personal, dar şi cu ajutorul realizatoarei, v-aţi întrecut în labe, excitându-vă de plăcere cu realizări exclusiv personale, de parcă aţi privatizat toată Deva. Prezentate de pe Cetate sau sub lumini feerice, ca nu cumva să se vadă gunoaiele, trotuarele desfundate, arteziana interzisă publicului, corso-ul ocupat de maşinile potentaţilor Devei, de care, cum se vede, nu se atinge vrednica dumneavoastră poliţie comunitară, cum nu se atinge nici de vânzătorii de ţigări de la piaţă , poliţie care prestează tot numai la comandă, împotriva unor bolnavi ajunşi la farmacie sau florărie, ştiţi textul din… scrisoarea I.
Mai lipsea doar puţin ca să ne spuneţi, de pe micul ecran specializat, al minciunilor oficiale , ale guvernanţilor şi clienţilor de ocazie, pe bani, cum sunteţi, apropo, cine a plătit filmul electoral de labe unu?, mai lipsea ziceam, să vă lăudaţi că tot personal aţi adus-o şi pe Nadia Comăneci la Deva, şi că aţi făcut singur sala de antrenamente, aşa cum aţi adus fabrica de biciclete şi reprezentanţa nu ştiu cărui producător de tiruri… Aşa cum am înţeles şi că noi, toţi locuitorii Devei, vă suntem datori cu omagii şi umilă recunoştinţă pentu onoarea de Vă avea PRIMAR!
Dar, cheltuială zadarnică din banii comunităţii! Aţi pierdut şi bătălia pentru şefia locală a partidului, cu Oancea, pupilul dumneavoastră, l-aţi crescut, tot ce ştie de la dascăl bun a învăţat, v-a depăşit, urmează doar să-l refaceţi viceprimar… Şi veţi înţelege ,în sfârşit, că minciunile şi maşinaţiunile de care vă ocupaţi prioritar de câţiva ani se întorc împotriva autorului lor…Veţi pierde şi primăria…Mai cu seamă, pentru că, de data asta, în plină conferinţă de alegeri, v-aţi trădat şi „spiritul democratic”, de liberal înnăscut, cum vă lăudaţi, asmuţind gorilele asupra unui vorbitor ce vă era potrivnic!!! Aşa ceva nu s-a mai înâmplat de la congresul al 22-lea al PCUS, când Hruşciov l-a scos din sală pe delegatul Novosibirskului, Ivan Mihailovici Petrov, pentru că a întrebat prezidiul congresului că, acum, după ce Pravda a anunţat senzaţionala realizare a industriei sovietice privind producţia în serie a ceasurilor cu cuc, cum va rezolva partidul marea problemă ideologică: Va ieşi Lenin să cânte cucuuu, sau va ieşi cucul să cânte Lenniinnn??!!
Acum, lăsând gluma la o patre, întrebaţi-l pe luptătorul anticomunist prestator de servicii la domiciliu, M. Oprea, dacă nen-su Ceauşescu a pus gorilele pe Constantin Pîrvulescu, când acesta l-a criticat în direct, în plin congres al partidului, şi veţi afla că, măcar, aparent, dictatorul a fost mai democrat! Sau, mai cu bun-simţ…
NICOLAE STANCIU
P.S. Să înţeleg că până transformaţi malul inundabil al Mureşului în zonă rezidenţială de lux, cu vile, piscine, parcuri şi alte fantezii, cum i-aţi aiurit recent pe devenii ce vă votează , aţi trecut la…deşertificarea centrului oraşului, prin dezrădăcinarea gardurilor verzi , care erau o mândrie şi o mândreţe, o raritate în ţară???

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: